Неки старински рецепти, заиста припадају прошлости, али има и оних којима је потребно само мало дотеривања како би били вредни савремене трпезе
![1658320925_pastry-gbb7a695ab_1280.jpg](/cache/images/1/0/f/6/8/10f6850e5dc8d6ed8a8b3af522355d82a02dea5a.jpg)
Узмите на пример питу од јагода, обичну и једноставну да не може бити једноставнија. Међутим, ако у целу причу умешате и сладолед ствари постају много занимљивије. Посебна предност ове пите је та што захтева врло мало времена и састојака за припрему, а осим што изгледа феноменално, она има и неупоредиво добар укус.
Прочитајте још: Овакву нисте пробали: Паста се неодољивим преливом постаће ваше омиљено јело (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци за 8 порција:
- 3 шоље мини переца
- 4 кашике шећера
- 6 кашика путера
- 700 г сладоледа од јагоде
- 900 г јагода, пресечених на четвртине
- сок од пола лимуна
- 1 поља слатке павлаке
Припрема:
Загрејати рерну до 180 степени. Переце сипати у процесор за храну и миксати док се не добије текстура песка. Пребацити их затим у већу посуду и додати две кашике шећера. Промешати, па сипати омекшали путер и силиконском кашиком све сјединити. Добијену смесу сипати на округли плех и потиснути на доле. Пребацити у рерну и пећи око 15 минута. Оставити након тога да се у потпуности охлади.
Прочитајте још: Лимунада од ЛАВАНДЕ: Освежавајуће летње пиће са дивним аромама (РЕЦЕПТ)
Сладолед сипати у посуду средње величине и размутити га силиконском кашиком. Текстура би требало да буде попут густог теста, али не превише течна. Тако добијен сладолед премазати преко охлађене коре, прекрити пластичном фолијом и одложити у фрижидер на најмање 2х, а у идеалном случају преко ноћи.
У трећој посуди помешати јагоде, сок од лимуна и једну кашику шећера. Оставити јагоде да упијају сок и шећер док се прави шлаг крем. Слатку павлаку умутити са шећером, па преко сладоледа прво распоредити шлаг и на крају јагоде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ