Руске капе су многима омиљени колач
Потребно је за кору:
- 4 јајета
- 150 г брашна
- 250 г шећера
- 5 кашика воде
- 2 кашике какаоа
- кесица прашка за пециво
За фил:
- 600 мл млека
- 250 г путера
- 250 г шећера
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 2 кесице ванилин шећера
За посипање:
- 400 г кокоса
- 200 г чоколаде за кување
- 4 кашике павлаке за кување
Беланца умутите у чврст снег. Жуманца измиксајте са шећером и водом, додајте брашно, какао и прашак за пециво. Умешајте у то умућена беланца, сипајте у плех, подмазан уљем и посут брашном, па пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута, да лепо порумени. Направите фил: Ставите млеко да се кува, кад прокључа додајте шећер и пудинг који сте претходно размутили у мало хладног млека. Кувајте док се не згусне, па склоните са рингле. Охлађени фил помешајте са путером собне температуре. Модлом или чашом вадите кругове теста, сваки премажите филом и поклопите другим делом теста. Уваљајте их у кокосово брашно и одозго прелијте чоколадом коју сте отопили са павлаком за кување. Руске капе оставите у фрижидеру да се добро охладе, па послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ