Ruske kape su mnogima omiljeni kolač
Potrebno je za koru:
- 4 jajeta
- 150 g brašna
- 250 g šećera
- 5 kašika vode
- 2 kašike kakaoa
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- 600 ml mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 2 kesice vanilin šećera
Za posipanje:
- 400 g kokosa
- 200 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike pavlake za kuvanje
Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca izmiksajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Umešajte u to umućena belanca, sipajte u pleh, podmazan uljem i posut brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta, da lepo porumeni. Napravite fil: Stavite mleko da se kuva, kad proključa dodajte šećer i puding koji ste prethodno razmutili u malo hladnog mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle. Ohlađeni fil pomešajte sa puterom sobne temperature. Modlom ili čašom vadite krugove testa, svaki premažite filom i poklopite drugim delom testa. Uvaljajte ih u kokosovo brašno i odozgo prelijte čokoladom koju ste otopili sa pavlakom za kuvanje. Ruske kape ostavite u frižideru da se dobro ohlade, pa poslužite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU