Зима је време за пихтије
Хладно време захтева квалитетну и јаку храну. Пихтије су управо таква врста јела: укусне, мекане и калоричне. Спремају се лако, а једу се у сласт.
Потребно је:
- 2 свеже свињске ногице
- 2 димљене
- 2 јунеће ногице
- 6 зрна бибера
- 2 листа лорбера
- 1 главица белог лука
- 1 веза разне зелени
- млевени бибер
- со
Припрема:
Свињске и јунеће ногице добро очистити, ошурити, опрати, ставити у већи лонац, налити 5 л воде и оставити да се кува на тихој ватри.
Прочитајте још: Врхунска крем чорба од карфиола: Припрема се једноставно, а обезбедиће вашем телу неопходне витамине и минерале (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Када проври скинути и бацити пену. Када пена престане да избија, додати бибер у зрну, лорберов лист, везу очишћене разне зелени и мало соли. Кување треба да траје око 4-5 часова, односно док се не почне одвајати месо од костију. Вода треба да уври до половине и да буде више лепљива.
Прочитајте још: Ситни чоколадни колачи са кексом: Никад једноставнији рецепт, а укусу нећете моћи да одолите (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Лонац скинути са ватре и оставитити да се садржина мало сталожи. Покупити и бацити маст која плива по површини. Потом процедити кроз густу цедиљку и одвојити месо од костију.
Месо распоредити у неколико судова, посути ситно исеченим белим луком, налити процеђеном чорбом, одозго посути млевеним бибером и оставити на хладном месту да се стегне.
Посути туцаном паприком и служити као хладно пређело.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ