Послужите их за празничну трпезу, бићете одушевљени колико су укусне.
Потребно је:
- 3 суве и 3 свеже свињске ногице
- 2 пара свињских ушију
- 3 свињска репа
- 1 свињска коленица
- 1 телећа нога
- бибер у зрну
- со
- 4 главице белог лука
Припрема
Очистите добро све састојке па их ставите у већу шерпу. Посолите и побиберите па сипајте литар воде. Кувајте све на тихој ватри око 5 сати. Скупљајте масноћу и пену која ће се накупити по површини. Када месо буде само отпадало, знаћете да су пихтије куване. Склоните шерпу са шпорета и пустите да се охлади. Процедите смесу кроз сито, а месо и кости оставите са стране и исецкајте на комаде. Онда те комаде распоредите по дубљим тањирима, преко њих насецкајте бели лук и у сваки тањир налијте процеђену течност. Оставите пихтије у фрижидеру преко ноћи да се добро охладе. Извадите из фрижидера, поспите млевеном љутом паприком и служите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ