Мекике су идеалне за доручак уз џем или сир
Потребно је:
1 коцкица свежег квасца
1 равна кашичица шећера
1 равна кашичица соли
200мл млаке воде
200мл хладног млека
550г брашна
Прочитајте још: Готове за 15 минута: Рецепт за најмекше и најваздушастије уштипке који морате испробати већ данас (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Измрвити квасац, додати шећер, со, воду и млеко па промешати, додати мало брашна и оставити да квасац не надође пар минута. Затим замесити тесто додајући брашно, док се не добије глатка маса. Оставити тесто да мало одстоји и нарасте, прекрити посуду крпом.
Када је надошло, премесити тесто на равној површини, додајући по мало брашна. Када је тесто добро умешено, поделити га на јуфкице, обликовати по жељи и премазати са мало уља. Оставити их мало да одстоје, а за то време у ширу шерпу загрејати уље и убацивати мекике да се прже. Окренути како би се испржиле са обе стране.
У уље је увек добро убацити 2-3 пасуља, како не би загоревало.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ