Za današnju užinu ili ručak pripremite jedno jednostavno jelo, a reč je o pilećim takosima.
Uvek odličn izbor za elo na brzinu, sprema se lako i brzo, a o ukusu je suvišno i pisati. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela, u to smo sigurni.
Potrebni sastojci:
tortilje
500 g pilećeg filea
150 g grčkog jogurta
luk, paradajz, papričice, rukole, prešun
limunov sok
dve kašike senfa
dve kašike majoneze
dve kašike ajvara
dve kašike kečapa
Priprema
Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, te ih ispeći na tavi. Pržite ih s obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.
Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dvije kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneze. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.
Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dvije kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje te ih punite salsom, sosevima i mesom.