Идеална за топле летње дане.
Уколико сте се пожелели јела "на кашику", а високе температуре вас одбијају од шпорета, предлажемо вам да направите крем чорбу од кромпира.
Укус је феноменалан, а велика предност је што се брзо се спрема.
Прочитајте још: Скоро сви праве ОВЕ ГРЕШКЕ: Три савета како да најбоље и најбрже скувате КРОМПИР
Састојци:
500 грама кропмира
коцкица маслаца
2 шољице млека
једно јаје
зачини по жељи (со, бибер, першун)
Припрема:
Кромпир огулити и ставити да се кува на уобичајен начин. Кад је кропир скуван, испасирати га и вратити у воду у којој се кувао, па додати маслац, млеко и зачине по жељи.
Кувати га тако још десетак минута, па склонити са шпорета и додати му умућено јаје.
Ако волите, можете чорби додати и кашику павлаке, као и крутоне.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ