Idealna za tople letnje dane.
Ukoliko ste se poželeli jela "na kašiku", a visoke temperature vas odbijaju od šporeta, predlažemo vam da napravite krem čorbu od krompira.
Ukus je fenomenalan, a velika prednost je što se brzo se sprema.
Pročitajte još: Skoro svi prave OVE GREŠKE: Tri saveta kako da najbolje i najbrže skuvate KROMPIR
Sastojci:
500 grama kropmira
kockica maslaca
2 šoljice mleka
jedno jaje
začini po želji (so, biber, peršun)
Priprema:
Krompir oguliti i staviti da se kuva na uobičajen način. Kad je kropir skuvan, ispasirati ga i vratiti u vodu u kojoj se kuvao, pa dodati maslac, mleko i začine po želji.
Kuvati ga tako još desetak minuta, pa skloniti sa šporeta i dodati mu umućeno jaje.
Ako volite, možete čorbi dodati i kašiku pavlake, kao i krutone.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU