Ovaj recept za posne krofne pregledalo je preko dva miliona ljudi, a saznaćete i sami zašto
Oglas
Sastojci:
- 40 grama sirovog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 300 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- korica od limuna
- 1 kg brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna. Zatim kada se kvasac aktivira dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno. Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli. Ostavite da nadođe testo oko pola sata. Zatim ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju.
Pospite ih šećerom u prahu.
(Kurir)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas