Јело које ће вас потпуно очарати, а феноменалан предлог за ручак без меса...
Данашњи предлог из Бакине кухиње ће вас оборити с ногу. Припремите тиквице на сасвим нови начин. Колико су здраве, то је познато одавно, а колико могу бити укусне, то ћете сазнати ако испробате баш овај рецепт. Уживајте!
Потребно је:
2 тиквице младе
пола шоље од 100 гр. брашна хлебног
пола шоље презли
пола шоље кукурузног брашна
1 кашичица црвене млевене паприке
3 кашике нарибаног качкаваља
3 чена белог лука
3 јаја
50 гр мекшег сира
1 пуна кашика киселе павлаке
соли...сусам лима
першунов лист
мало уља за премазивање тепсије
Припрема:
Тиквице ољуштити па исећи на тање листиће не много танке и посолити. Измешати и оставити 15 мин. Оцедити течност па у њих додати издробљен бели лук.
У чинију где је сир и павлака убацити јаја и качкаваљ па све жицом измешати да се добије густа маса. Може се мало посолити ја нисам.
Измешато брашна са презлом и црвеном паприком. Лист тиквице умочити у јаја па у мешавину брашна поново у јаја и брашно. Тепсију подмазати уљем и ређати тиквице. Преостала јаја прелити преко тиквица и насецкати першунов лист.
Одозго можете ставити и сусам, по жељи. Пећи на 210 степени око 30 мин.