Jelo koje će vas potpuno očarati, a fenomenalan predlog za ručak bez mesa...
Današnji predlog iz Bakine kuhinje će vas oboriti s nogu. Pripremite tikvice na sasvim novi način. Koliko su zdrave, to je poznato odavno, a koliko mogu biti ukusne, to ćete saznati ako isprobate baš ovaj recept. Uživajte!
Potrebno je:
2 tikvice mlade
pola šolje od 100 gr. brašna hlebnog
pola šolje prezli
pola šolje kukuruznog brašna
1 kašičica crvene mlevene paprike
3 kašike naribanog kačkavalja
3 čena belog luka
3 jaja
50 gr mekšeg sira
1 puna kašika kisele pavlake
soli...susam lima
peršunov list
malo ulja za premazivanje tepsije
Priprema:
Tikvice oljuštiti pa iseći na tanje listiće ne mnogo tanke i posoliti. Izmešati i ostaviti 15 min. Ocediti tečnost pa u njih dodati izdrobljen beli luk.
U činiju gde je sir i pavlaka ubaciti jaja i kačkavalj pa sve žicom izmešati da se dobije gusta masa. Može se malo posoliti ja nisam.
Izmešato brašna sa prezlom i crvenom paprikom. List tikvice umočiti u jaja pa u mešavinu brašna ponovo u jaja i brašno. Tepsiju podmazati uljem i ređati tikvice. Preostala jaja preliti preko tikvica i naseckati peršunov list.
Odozgo možete staviti i susam, po želji. Peći na 210 stepeni oko 30 min.