Пита са вишњама којој ћемо се враћати.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 250 гр. маргарина
- 200 гр. шећера
- 1 јаје
- 400 гр. белог брашна
- 500 гр. очишћених вишања
- 4 кашике гриза
Прочитајте још: Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)
Упутство за припрему:
Умутите маргарин, шећер и јаје( маргарин извадите из фрижидера бар пола сата пре него што почнете да мутите) Када сте ове састојке лепо умутили додајте брашно и лепо умесите тесто.
Када сте добили лепо тесто које се не лепи за руке (уколико вам се лепи за руке додајте још мало брашна), поделите га на 2 дела, ставите у кесу и оставите на 2 - 3 сата у фрижидеру.
Када је тесто одсојало у фрижидеру, развуците 2 круга. Први круг ставите у калуп и поспите две кашике гриза. Преко гриза поређајте вишње и преко вишања поспите остатак гриза.
Прочитајте још: Идеја за ручак: Како се прави ДОМАЋА СУПА СА ПИЛЕТИНОМ? (РЕЦЕПТ)
Покрите вишње са другим кругом. Уколико зелите да украсите на овај начин, одвојите две кашике теста и помешајте са пуном кашиком какаоа, лепо сједините у малу лоптицу, коју ћете ставити у фрижидер као и оне две лоптице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ