Турска кухиња се може похвалити богатом гастрономском понудом, што сланих, што слатких специјалитета
У наставку погледајте како се прави слатка пита са јогуртом без брашна. Припрема је веома једноставна, пита мека као пена, а укус очаравајући. Уколико до сад нисте пробали обавезно испробајте.
Састојци:
- 400 мл јогурта
- 4 јајета
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 75 г кукурузног скроба
- прстохват соли
- корица лимунапо укусу
Прочитајте још: ЛЕЊА ПИТА према бакином рецепту: Направите брз колач за почетак недеље (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Раздвојите жуманца од беланаца. Беланца умутите са прстохватом соли у чврст шне. Жуманца умутите са шећером, ванилин шећером и јогуртом. По жељи се може додати лимунова кора. Пита ц́е бити још бољег укуса. Лагано у смесу од жуманаца умешајте умуц́ен снег од беланаца. Обложите дно и странице калупа пек папиром. Да би се папир боље одржао, можете подмазати странице и дно уљем. Сипајте тесто у калуп. Пеците 40-50 минута на 170°Ц . Пустите да се готов колач охлади у калупу. Затим извадите из калупа и поспите шец́ером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ