Овај кремасти рецепт за пилетину са белим луком је врхунска лака храна која теши.

Довољно је добро да се послужи друштву, али такође је једно од оних јела која спадају у брзе вечере током радних дана.
Прочитајте још: Уз говеђе месо и супу, најбоље иде СОС ОД ВИШАЊА, кисео и сладак тачно колико треба! (РЕЦЕПТ)
Рецепт за кремасту пилетину
Састојци:
- 2 велика пилећа прса преполовљена по дужини
- мало брашна
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 кашике путера (подељено)
- 1 цела глава белог лука ољуштена
- 1/2 шоље пилеће чорбе
- 1/2 кашичице лимуновог сока
- 1/4 кашичице белог лука у праху
- 1 шоља тешке креме за шлаг
- Со и бибер по укусу
- Першун исецкан (опционо)
Припрема:
Пилетину преполовите по дужини тако да имате 4 мања парчета. Посолите и побиберите и премажите брашном.
Додајте маслиново уље и 1 кашику маслаца у тигањ на средње јакој ватри. Када се тигањ загреје, динстајте пилетину 4-5 минута или док не постане лепа и златна. Извадите пилетину из тигања и оставите је са стране.
Смањите ватру на средњу (или чак на ниску ако користите ливено гвожђе), па додајте остатак маслаца у шерпу. Пустите да се истопи, а затим додајте чен белог лука. Кувајте их 3-4 минута, често мешајући, док споља лагано не порумене.
Додајте пилећу чорбу, лимунов сок и бели лук у праху у тигањ. Оставите да се појаве мехурићи (око 4 минута или док се течност приметно не смањи).
Умешајте крему и додајте пилетину назад у тигањ. Оставите да се кува још око 5 минута, док се сос не смањи и пилетина не скува. По жељи послужите са свеже сецканим першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ