Ovaj kremasti recept za piletinu sa belim lukom je vrhunska laka hrana koja teši.
Dovoljno je dobro da se posluži društvu, ali takođe je jedno od onih jela koja spadaju u brze večere tokom radnih dana.
Pročitajte još: Uz goveđe meso i supu, najbolje ide SOS OD VIŠANJA, kiseo i sladak tačno koliko treba! (RECEPT)
Recept za kremastu piletinu
Sastojci:
- 2 velika pileća prsa prepolovljena po dužini
- malo brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera (podeljeno)
- 1 cela glava belog luka oljuštena
- 1/2 šolje pileće čorbe
- 1/2 kašičice limunovog soka
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1 šolja teške kreme za šlag
- So i biber po ukusu
- Peršun iseckan (opciono)
Priprema:
Piletinu prepolovite po dužini tako da imate 4 manja parčeta. Posolite i pobiberite i premažite brašnom.
Dodajte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca u tiganj na srednje jakoj vatri. Kada se tiganj zagreje, dinstajte piletinu 4-5 minuta ili dok ne postane lepa i zlatna. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite je sa strane.
Smanjite vatru na srednju (ili čak na nisku ako koristite liveno gvožđe), pa dodajte ostatak maslaca u šerpu. Pustite da se istopi, a zatim dodajte čen belog luka. Kuvajte ih 3-4 minuta, često mešajući, dok spolja lagano ne porumene.
Dodajte pileću čorbu, limunov sok i beli luk u prahu u tiganj. Ostavite da se pojave mehurići (oko 4 minuta ili dok se tečnost primetno ne smanji).
Umešajte kremu i dodajte piletinu nazad u tiganj. Ostavite da se kuva još oko 5 minuta, dok se sos ne smanji i piletina ne skuva. Po želji poslužite sa sveže seckanim peršunom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU