Једноставан ручак, који ће вас сигурно одушевити.
Нема ничег бољег од пилетине у комбинацији са кремастим сосом. Овај пут је избор пао на сос од спанаћа и пармезана.
Прочитајте још: Уз говеђе месо и супу, најбоље иде СОС ОД ВИШАЊА, кисео и сладак тачно колико треба! (РЕЦЕПТ)
Рецепт за пилетину у сосу
Састојци:
- 2 парчета пилећих прса
- 3 кашике путера; подељено
- Со и бибер ;
- 1 кашичица оригана
- 1 средњи лук; млевено
- 4 чена белог лука; млевено
- 1 мала тегла сушеног парадајза; оцеђена од уља и исецкана
- 1/2 шоље пилећег бујона
- 1/2 шоље густе павлаке
- 1/3 шоље ренданог пармезана
- 1 шоља спанаћа (или више ако желите)
Припрема:
1. Темељно зачините пилећа прса сољу, бибером и 1/2 кашичице оригана са обе стране.
2. У великом тигању истопите 2 кашике путера са мало уља из сушеног парадајза на средње јакој ватри. Додајте пилећа прса и кувајте око 4 минута са сваке стране док не порумене. Када су готове и више нису ружичасте, пренесите печена пилећа прса на тањир и оставите са стране.
3. Да бисте направили кремасти сос од пармезана и спанаћа, додајте преосталу кашику путера у исти тигањ. Испржите црни лук, бели лук, 1/2 кашичице оригана и сушени парадајз. Полако додајте пилећу чорбу, густу павлаку и пармезан и мешајте док не постане глатко. Подесите зачин сољу и бибером.
4. У смесу додајте спанаћ и наставите да кувате док не увене. Додајте пилећа прса назад у тигањ и поново загрејте 2-3 минута. Послужите одмах, украшено свежим сецканим першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ