Ако и ви превите ове грешке, примените једноставне савете и поправите
1. Кувате пасуљ предуго или кратко
Суви пасуљ је потребно да кувате и по два сата, а за млади је довољно и 30 минута. Потребно је да омекша, па водите рачуна о врсти пасуља.
2. Кратко потапате пасуљ
Правило каже да је потребно да потопите пасуљ на минимум 8 сати.
3. Стављате мало поврћа
Ставите доста црног и белог лука, шаргарепа и осталог поврћа, даће на пуноћи укуса.
4. Стављајте превише меса
Направите баланс између поврћа и меса, да јело не би било прејако.
5. Превише солите
Сланина и одређене врсте меса су саме по себи довољно слане, па поведите рачуна колико соли вам треба.
6. Користите прастари пасуљ
Стара паковања баците јер са временом пасуљ ће изгубити квалитет, количину минерала и витамина.
7. Кувате у премалој шерпи
Пасуљу је потребно довољно места за кување, зато користите велику шерпу.
8. Температура воде
Ставите да се кува у хладној води, па га процедите кад проври. Долијте вруће воде и остало. Лакше ће да се вари.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ