Miris paprikaša vraća u prošlost, jer je to mnogima omiljeno jelo iz detinjstva.
Paprikaš može da se pravi sa pilećim mesom i za to se koriste bataci. Pravi se i sa svinjetinom i najbolje je uzeti file, jer je mekan.
Pročitajte još: Pečurke kao prilog ili VEGETARIJANSKI ručak (Foto)
Sastojci:
- 300 grama svinjetine (ili piletine)
- 4 krompira
- crni luk
- so, biber, suvi začin
- 3 kašikice crvene paprike
- 2 jajeta
- brašno
- čaša tople vode
Priprema:
Crni luk se iseče na kockice i izdinsta, pa se dodaju komadi svinjskog filea. Meso se iseče na kocke, jer će brže biti gotovo i lakše se jede u ovom jelu. Čim meso promeni boju može da se posoli i pobiberi.
Meso se posoli tek kada promeni boju.
Krompir se oljušti i iseče na četiri dela (kriške) i ubaci sa mesom. Kada krompir malo omekne dodaju se tri kašikice crvene paprike. Kada se kratko prodinsta, nalije se toplom vodom da ogrezne.
Knedle se ubacuju u mesto gde paprikaš krčka.
Odmah se izlupaju dva jajeta, prvo belance, pa žumace. Dodaje se brašno do željene gustine. Knedle ne smeju da budu meka, ali ni tvrde, već da se, kada se zahvate kašikicom, ne razlivaju. Knedle se prave kašikicom i skidaju drugom kašikicom. Knedle se ubacuju na mesto gde krčka paprikaš.
Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Paprikaš se kuva dok krompir ne omekša. Kuvanje traje oko pola sata.