Пекарски кромпир је савршен прилог уз месо, а уживаћете и само у кромпиру као оброку.
Зачинско биље можете да бирате по жељи, али када се рузмарин запече са њим добијате посебан зимски укус. Можда ће вам бити интересантан и пекарски кромпир на пиротски начин са сланином и сиром. Пекарски кромпир је прилог који сви воле, погодан је за особе које не једу или не воле месо. Ево како се прави!
Састојци:
- 2 кг кромпира
- 200 мл уља
- 4 кашике кукурзног брашна
- со и бибер по укусу
- гранчице рузмарина
Рецепт за пекарски кромпир:
Загрејте рерну, оперите, ољуштите и исеците кромпир:
Да бисте припремили пекарски кромпир, прво загрејте рерну на 220 степени. Кромпир добро оперите, ољуштите, а потом га исеците на четвртине, или чак тање кришке, ако желите да буде још хрскавији. Након што исечете кромпир кратко га обарите у води, оцедите и нежно, али темељно уваљајте у кукурузно брашно.
Пеците кромпир са рузмарином:
На тепсију можете да ставите обично или маслиново уље, по жељи, поуљите је добро, а затим поређајте кромпир, и слободно ставите доста рузмарина, јер када се запече са кромпиром, потане хрскаво и побољшава укус. Убаците све у рерну и смањите температуру на 200 степени. Пеците кромпир неких 20 минута, док не постане хрскав и златкасте боје. Извадите из рерне и уживајте у пекарском кромпиру!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ