Шуфнудле су традиционални војвођански десерт.
Када за ручак не поједете сав кромпир пире, немојте га бацати већ направите феноменалан слаткиш - шуфнудле.
Састојци:
кромпир пире
1 јаје
мало соли
брашно
1 шоља презле
пола шоље млевених ораха
шећера по жељи
1 ванилин шећер
Прочитајте још: За меру се користи ЧАША, а испрљаћете само ЈЕДНУ ЧИНИЈУ: Мекане ЧОКОЛАДНЕ КОЦКЕ које се спремају за 5 МИНУТА (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У кромпир пире додајте јаје и со и толико брашна да добијете мекано тесто које се не лепи. Направити векницу, ножем је исеците на шните, сваку шниту мало брашњавим длановима заоблите и ређајте на тацну посуту брашном.
У дубљу шерпу сипајте око 2 литре воду,, додајте 1/3 кафене кашике соли и пустите да проври. Када проври, убаците шуфнудле. Лагано варјачом промешајте или продрмајте шерпу, како се тесто не би залепило за дно посуде. Када шуфнудле испливају, готове су.
Извадите их шупљом кашиком и ставите у цедиљку. Оперите их хладном водом и оставите да се оцеде. За то време спремити презле.
У тигању на лаганој ватри пропржите презле на мало уља. Склоните са ватре и додајте орахе, шећер и ванилин шећер. У тигањ са презлама убаците шуфнудле, свако добро уваљати са свих страна.
Служити топле, по жељи са џемом .
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ