Шуфнудле су врста кнедли које потичу из немачке и аустријске кухиње
Oglas
Потребно је:
- 400 г кромпира
- 1 јаје
- 6-8 кашика брашна
- 50 г презли
- 100 г сира
- соли
- уља
Припрема:
Кромпир огулити и врућ изгњечити виљушком. Додати јаје, па изједначити. Додати брашно, па варјачом сјединиити.
Истрести на сто на који смо додали обилније брашно. Мало рукама обликовати лопту, па оклагијом развити узан дужи правоугаоник. На дно ставити сир, па преклопити и правити мањи ваљак. Ређати у послужавник посут брашном.
У шерпу сипати воду и посолити. Кад проври полако убацити шуфнудле и варјачом сваку одвојити од дна да се не залепи. Кувати на тихој ватри 6-7 минута да испливају на површину и омекну.
Шупљом већом кашиком повадити у презле које сте пропржили на мало уља. Сваку уваљати и ређати у тањир. Служити топло. Пријатно!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas