Сладолед можете да направите и сами
Када температуре пређу тридесети подељак, једино размишљамо како да се расхладимо. Сладолед је прави спас, а сви га воле, од малих до великих! Уместо индустријских ледених посластица које су пуне шећера, направите сами освежавајући сладолед од воћа, без вештачких шећера, адитива и појачивача укуса. Требаће вам силиконски калупи и само неколико минута.
Састојци:
- 1 шоља сецканих бресака
- 1 банана
- 2 кашике грчког јогурта
- Кашичица меда
Прочитајте још: Хлеб од бундеве са пуњењем од јаворовог сирупа и крем сира: Будите прави иноватор у кухињи (ВИДЕО)
Припрема:
Све састојке умутите у блендер. Ако желите да буде кремастије, додајте још јогурта, уколико волите слађе, ставите још мало меда. Смесу излијте у калупе, а укоилико желите да се мало више позабавите декорацијом, можете у средину калупа ставити једну црвену воћку (малину или јагоду) па преко ње поново сипати смесу. Оставите у замрзвичу неколико сати, а затим уживајте у савршеној летњој посластици!
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ