Пасуљ и зеље су класична комбинација, идеална уз колутове кобасице.
Један тигањ? Чекирано. Супер укусно? Чекирано. Ова вечера у коју иде бели лук, кељ, бели пасуљ и кобасице је лака, укусна и брзо готова.
Прочитајте још: Пилетина у КРЕМАСТОМ СОСУ готова за 30 минута! (РЕЦЕПТ)
Рецепт за пасуљ са кобасицама
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- димљене или италијанске кобасице, куване
- 3 чена белог лука, млевеног
- 2 конзерве белог пасуља, испран и оцеђен
- 1 ½ шоље пилећег бујона
- 1/2 кашичица соли
- 1/4 кашичица свеже млевеног црног бибера
- 1 кашичица мајчине душице
- Кељ, уклоњене стабљике, листови подељени на комаде величине залогаја, око 3 шоље
- 1 кашика сока од лимуна
- 1/2 шоље пармезана, плус додатак за сервирање
- туцана паприка, опционо
Поступак:
У тигању загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте кобасицу и пржите са обе стране док не порумени, око 4-5 минута. Додајте бели лук у тигањ и кувајте док не замирише, око 15 секунди. Додајте ⅔ пасуља и 1 шољу пилећег бујона у тигањ и зачините сољу, бибером и мајчином душицом, промешајте да се сједини и кувајте на средњој ватри.
У чинији испасирајте преостали пасуљ виљушком док се не формира густа паста. Додајте пасирани пасуљ назад у тигањ и промешајте да се сједини. Крчкајте док се пасуљ не загреје и не згусне, око 2-3 минута.
Додајте кељ, смањите температуру на средње ниску и кувајте, често мешајући док сос не постане кремаст, мало се редукује и кељ увене, још око 2 минута.
Додајте пармезан, лимун и кобасицу у тигањ. Промешајте да се сједини. Додајте преостали бујон, мало по мало ако желите да буде кремастије. Прилагодите зачин по укусу.
Послужите са екстра пармезаном, туцаном паприком по жељи, уз мало хрскавог хлеба!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ