Смеђи пиринач одличан је додатак бројним јелима
Једна од основих намирница у кухињи јесте бели пиринач. Свако зрно се састоји од 2 слоја, мекиња и клица, а ови спољни слојеви садрже највише хранљивих материја и минерала. Када се прави бели пиринач, они се уклањају, док је код смеђег другачија прича и зато је он здравији. Користи се у многим јелима, али ако желите да почнете здравије да се храните бели замените смеђим, а у наставку текста прочитајте и како да га скувате.
Како направити смеђи пиринач?
Узмите једну шољу смеђег пиринча. Добро оперите пиринач и исперите га. Затим га ставите у шерпу и сипајте две шоље воде.
Посолите, промешајте и поклопите. Кувајте на средњој темепратури неких 10 минута. Искључите и оставите да се охлади, све тако поклопљен. Затим скините поклопац и пиринач је спреман. Ако је потребно да се још мало кува, додајте шољу воде, па наставите.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ