Уживајте у воденом сладоледу
![1719927730_shutterstock_1454228267.jpg](/cache/images/c/2/1/5/7/c2157cf38b4bbe24473103de4159fe1f8a7d9e6d.jpg)
Још једно бобичасто благо у којем можемо да уживамо у ово доба године јесу малине. Осим што им је тешко одолети и не појести их сирове, одмах, са овим воц́ем можемо да се поиграмо кроз разне кулинарске посластице.
У врелим данима расхладите се сорбеом од малина без превише магије. Рецепт захтева само три састојка.
Како се прави сорбе од малина?
Састојци:
200 г шец́ера или еритритола као здравије верзије (однос еритритола и обичног шец́ера је 1,5:1 јер је мање сладак)
500 г малина
лимун, исцеђен
Припрема:
Ставите шец́ер и 270 мл воде у шерпу и мешајте на лаганој ватри док се шец́ер не раствори и конзистенција не постане сирупаста. Оставите са стране да се охлади.
Ставите малине и лимунов сок у блендер и блендирајте док смеса не постане глатка. Помешајте са шец́ерним сирупом и ставите у посуду за замрзавање.
На сваких сат времена у наредна четири сата промешајте мутилицом или виљушком да разбијете настале кристале леда и вратите у замрзивач. По жељи послужите са малинама и уживајте.
Напомена: Овако добијени сорбе можете држати у замрзивачу до месец дана.
Богате витаминима и минералима
Малине су добар природни извор витамина Ц и групе Б, што доприноси њиховом антиинфламаторном дејству и значајној улози у јачању имунитета.
Садрже влакна, шец́ере и минерале као што су калијум, калцијум, магнезијум, манган и гвожђе. Поред тога, ово воц́е садржи антиоксидансе полифеноле и антоцијанине.
Курир
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ