Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ледени сорбе од малина од само 3 састојка: Идеалан за вреле дане, спрема се за трен

Уживајте у воденом сладоледу

1719927730_shutterstock_1454228267.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Још једно бобичасто благо у којем можемо да уживамо у ово доба године јесу малине. Осим што им је тешко одолети и не појести их сирове, одмах, са овим воц́ем можемо да се поиграмо кроз разне кулинарске посластице.

У врелим данима расхладите се сорбеом од малина без превише магије. Рецепт захтева само три састојка.

Како се прави сорбе од малина?

Састојци:

200 г шец́ера или еритритола као здравије верзије (однос еритритола и обичног шец́ера је 1,5:1 јер је мање сладак)
500 г малина
лимун, исцеђен
Припрема:

Ставите шец́ер и 270 мл воде у шерпу и мешајте на лаганој ватри док се шец́ер не раствори и конзистенција не постане сирупаста. Оставите са стране да се охлади.

Ставите малине и лимунов сок у блендер и блендирајте док смеса не постане глатка. Помешајте са шец́ерним сирупом и ставите у посуду за замрзавање.

На сваких сат времена у наредна четири сата промешајте мутилицом или виљушком да разбијете настале кристале леда и вратите у замрзивач. По жељи послужите са малинама и уживајте.

Напомена: Овако добијени сорбе можете држати у замрзивачу до месец дана.

Богате витаминима и минералима

Малине су добар природни извор витамина Ц и групе Б, што доприноси њиховом антиинфламаторном дејству и значајној улози у јачању имунитета.

Садрже влакна, шец́ере и минерале као што су калијум, калцијум, магнезијум, манган и гвожђе. Поред тога, ово воц́е садржи антиоксидансе полифеноле и антоцијанине.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas