У великој сте журби, немате времена за ручак, а појели би нешто топло? Ево предлога
Бело месо се најбрже спрема и потребно је само неколико минута да би се испржило. Уз свежу салату ето комплетног ручка који може да се једе за столом, али и да се понесе ван куће.
Прочитајте још: Фрижидер је ПРАЗАН? Време је за ГРЕНАДИР МАРШ!
Састојци:
- филет белог меса по особи
- 1 парадајз
- лист зелене салате
- мајонез или намаз по жељи
Припрема:
Бело месо се очисти и исече у танке филете. Увек када се купи бело месо треба да се припреми за употребу, јер се тако штеди време. Бело месо се посоли, побибери и пржи пет минута са једне, па друге стране. Бело месо је испржено када промени боју.
Зелена салата и парадајз могу да се замене листом купуса или ротквицама.
Док се бело месо пржи, опере се лист зелене салате и неколико чери или један обичан парадајз. Зеленој салати се уклони корен из средине. Парадајз се исече у колутове.
Прочитајте још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)
Најпрактичније је сендвич направити у кифли која се исече по средини и, као први слој, прво се убаци зелени лист, преко њега месо и одозго се поређа парадајз.
Кифла може да се намаже крем сиром или мајонезом, према укусу.