Тулумбе наша су данашња посластица.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Данас спремамо тулумбе из рерне. Тесто је исто као и за принцес крофне и еклере.
У шерпицу сипајте 250 мл. воде и 50 гр. путера/маргарина. Ставите на шпорет и кувајте док се не истопи путер/маргарин и да "баци" први кључ. Затим склоните са шпорета и додајте 200 гр. брашна (меко тип 400). Промешајте, па вратите на шпорет још пар минута, уз стално мешање. Склоните са шпорета и оставите да се прохлади. Затим додојте јаја, једно по једно и мутите миксером. Потребно 4 велика или 5 мањих. На крају додајте 6 гр. прашка за пециво и поново све умутите миксером.
Ако немате калуп за прављење тулумби, можете тесто ставити у кесу за украшавање, са неким звездастим већим додатком за украшавање.
У плех ставите папир за печење и обавезно правите размак између сваке, јер ће током печења нарасти. Од ове мере се добију 2 плеха од рерне. Пеците их загрејаној рерни на 200°, 20 минута. Рерну никако не отварајте!
Прелив:
У литар воде ставим 600 гр. шећера, кад прокува, кувам око пола сата. Да буде као сируп. Пред крај додам неколико колутова лимуна. Ако волите слађе, ставите на 1л. воде килограм шећера и након кључања кувајте 20 -ак минута. Топле тулумбе, прелијте хладним преливом. Пријатнп!