Ако немате идеју шта да спремите за ручак или вечеру, запечене њоке са млевеним месом у парадајз сосу су наш предлог
Потребно:
400 г њоки
главица црног лука
чен белог лука
300 г млевеног меса
150 г рендане гауде
босиљак
400 г парадајз-пелата
пармезан
со, бибер, маслиново уље
Прочитајте још: Егзотични залогаји: Направите здраву замену за МАЈОНЕЗ од авокада (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У већем тигању на загрејаном уљу пропржити ситно сецкани црни лук, па додати изгњечен бели лук и мешати још минут. Убацити млевено месо, посолити и побиберити, те динстати уз мешање док не промени боју. Потом додати уситњени парадајз-пелат, додати сушени или свежи босиљак, смањити ватру и динстати уз мешање још 30 минута. Умешати пармезан и склонити са ватре. Њоке кувати у сланој, кључалој води, док не испливају на површину, па их оцедити и пребацити у ватросталну чинију. Додати месо и рендану гауду, промешати и пећи у рерни на 200 степени 15-20 минута. Посути са још мало гауде и одмах послужити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ