Toplo doba godine traži kreativne načine da se rashladimo, a jedan od njih su fine hladne supe. Isprobajte, na primer, hladnu supu od jagoda.
Kada temperatura poraste, na sve moguće načine pokušavamo da se rashladimo. Zato su leti spas hladne supe. One ne samo da vam pomažu da se osvežite usred vrelog dana, već su i dobre za organizam. Bogate su vitaminima i mineralima rastvorljivim u vodi. U hladne supe spada i supa od jagoda, koja se može nazvati i niskokaloričnim desertom. Postoji nekoliko recepata za nju, neki su bezalkoholni, a neki uključuju vino.
Sastojci za supu od jagoda:
1-1,5 kg jagoda
100 g šećera
2-3 kašike limunovog soka
100 ml suvog belog vina
voće, sveži sir i sladoled za dekoraciju
Priprema
Operite jagode i uklonite im peteljke.
Stavite ih u blender, dodajte šećer, izblendajte, dodajte limunov sok i vino i ponovo umutiti.
Stavite u frižider.
Služite u činijama ukrašeno seckanim voćem, sladoledom ili sirom.
Sensa
Bonus video
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU