Кад смо у журби, обично трпи исхрана, и то она здрава, јер кад имамо времена волимо да спремимо нешто домаће, нешто на кашику или укусну салату, а кад немамо времена обично се ослањамо на пекаре и брзу храну.
Дајемо вам предлог за рецепт уз који ћете остати сити већи део дана, а прави се час посла.
Рецепт
хељда - гњечена језгра хељде (мекиње)
мака - 1 кашика
протеин конопље - 1 кашика
какао зрна - 1 - 2 комада
боровнице - 10 - 15 комада
семенке бундеве - 1 шака
ђумбир - 4 - 5 парчића са циметом
Прочитајте још: ШАПИЦЕ: Проверен старински РЕЦЕПТ на масти (ВИДЕО)
Припрема:
Гњечена хељда је одлична безглутенска алтернатива овсеним пахуљицама.
Сипамо жељену количину у посудицу, додајемо протеине и намрвимо унутра какао зрна.
Преливамо врелом водом и добро промешамо. Након тога додајемо боровнице, семенке и ђумбир.
Можемо да додамо свакакво омиљено сушено/свеже воће и орашасте плодове, да још хранљивији буде наш доручак.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ