Kad smo u žurbi, obično trpi ishrana, i to ona zdrava, jer kad imamo vremena volimo da spremimo nešto domaće, nešto na kašiku ili ukusnu salatu, a kad nemamo vremena obično se oslanjamo na pekare i brzu hranu.
Dajemo vam predlog za recept uz koji ćete ostati siti veći deo dana, a pravi se čas posla.
Recept
heljda - gnječena jezgra heljde (mekinje)
maka - 1 kašika
protein konoplje - 1 kašika
kakao zrna - 1 - 2 komada
borovnice - 10 - 15 komada
semenke bundeve - 1 šaka
đumbir - 4 - 5 parčića sa cimetom
Pročitajte još: ŠAPICE: Proveren starinski RECEPT na masti (VIDEO)
Priprema:
Gnječena heljda je odlična bezglutenska alternativa ovsenim pahuljicama.
Sipamo željenu količinu u posudicu, dodajemo proteine i namrvimo unutra kakao zrna.
Prelivamo vrelom vodom i dobro promešamo. Nakon toga dodajemo borovnice, semenke i đumbir.
Možemo da dodamo svakakvo omiljeno sušeno/sveže voće i orašaste plodove, da još hranljiviji bude naš doručak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU