Једноставна салата коју сви воле.
За све љубитеље мешане салате, представљамо вам стари војвођански рецепт. Уживаћете у зимским данима уз најукуснију салату, пуну витамина.
Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО замрзнете паприке? Трик са ТЕПСИЈОМ који сигурно нисте знали!
Рецепт за мешану салату
Састојци:
- 1 кг зелених паприка
- 1 кг парадајза
- 1 главица купуса (око 750 г)
- 1 главица црног лука (велика главица)
- 1 феферона
- мало бибера црног (неколико зрна)
- 1 кесица винобрана
- 1,75 литра воде
- 0,3 литра сирћета (8%)
- 150 г шећера
- 5 кашика соли, по жељи
Припрема:
Паприку преполовите, очистите и оперите. Оставите да се оцеди, потом је исеците на танке тракице. Парадајз оперите, оцедите и исеците га на четвртине. Са купуса одстраните неколико спољашњих листова и ситно исецкајте. Црни лук ољуштите, евентуално пресеците на пола, исеците га на танке листиће и раздвојите на појединачне прстенове. Фефероне очистите, оперите и исеците на танке кришке.
Припремљено поврће помешајте и ставите у тегле. Додајте зрна црног бибера.
У међувремену, по укусу скувати кисели прелив за салату. Помешати воду и сирће, додати со и шећер и оставити да проври.
Мера за сируп је оквирно написана, јер се ова салата ради по укусу. Неко воли киселије, неко сланије а неко не воли да стави шећер.
Након припреме маринаде, одмах прелијте поврће наслагано у теглама. Тегле затворите поклопцима на навој и окрените их да одстоје на поклопцу око 5 минута.Чувајте на сувом и хладном месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК