Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Додајте овај састојак када правите крофне и биће мекше и ваздушастије

Мала промена у рецепту учиниће крофне још лепшим

1667659851_shutterstock_295159058.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Крофне су врста колача печеног на уљу. Име крофна потиче од немачке речи крафен, са истим значењем. Постоје различити рецепти али је основа иста. Прави се од масног теста са квасцем. Обично се посипа шећером, шећером у праху или кашиком џема или мармеладе. Према облику, постоје крофне попут лоптица и крофне у облику колута. у наставку погледајте рецепт за праве домаћинске крофне.

Састојци:

Тесто:

  • 400-450 г брашна
  • 15 г квасца
  • 2 дл воде
  • 1 јаје
  • 4-5 кашика уља
  • 1 кашика шећера
  • мало соли
  • рендана корица лимуна

Прочитајте још: Рецепт за колач без шећера: Уживајте у здравој посластици (ФОТО/ВИДЕО)

За премаз:

  • 5-6 кашика вруће воде

Још:

  1. уље за пржење
  2. шећер у праху

Припрема:

Помешајте квасац и шећер. Прелијте са мало млаке воде и оставите да надође. У чинији умутити јаје, додати уље, со, надошли квасац, 2 дл млаке воде, корицу лимуна и све измешати да се састојци сједине. Постепено додавати брашно и умесити тесто. Оставити га 10 мин да одмори, па га истањити оклагијом на 1 цм дебљине и прелити са 1-2 кашике вруће воде, преклопити са свих страна да се добро затвори да вода не исцури, преврнути и оставити да стоји 15 мин. Поновити поступак 3 пута и сваки пут ставити воду да прокува. На крају тесто поново развући и чашом вадити кругове, стављати на чисту крпу да мало нарасту па пржити у врелом уљу. Топле крофне уваљати у шећер у праху.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas