Ова торта је врло толерантна за људе који су интолерантни на лактозу и глутен
Зато смо вам припремили овај једноставан и укусан рецепт, који можете правити уколико имате интолеранцију на глутен и лактозу, али и уколико немате! Јер је укус ове торте, у комбинацији са воћем, феноменалан!
Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже
Састојци:
- 100г бадемовог брашна
- 100г овсеног брашна
- прстохват соли
- кашичица соде бикарбоне
- кашика кокосовог шећера
- 200г црне органске чоколаде за кување
- 120мл маслиновог уља
- два јаја
- 60мл меда
- једна зрела банана
- 10г путера од кикирикија за подмазивање плеха
- За декорацију (опционо): малине, јагоде, листићи нане, растопљена чоколада
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Путером од кикирикија подмажите плех. У једну посуду помешајте две врсте брашна, со, соду бикарбону и кокосов шећер. Растопите чоколаду. У другу посуду сједините маслиново уље, јаја, мед и банану, па томе додајте растопљену чоколаду. Сипајте и две врсте брашна и и мешајте док не добијете уједначену смесу. Пеците у рерни 25 минута на 180 степени. Проверите штапићем да ли је довољно печено. Сачекајте да се мало прохлади пре него што извадите из плеха. Охлађену торту можете да украсите црвеним воћем или са мало растопљене чоколаде.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ