Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бургери без меса: Спремите их са спанаћем и уживајте у укусном оброку

Бургери не морају увек да буду са месом, пред вама је рецепт са спанаћем

1699634250_shutterstock_388775239.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Потребно је:

  •  400 г куване или 180 г суве киное
  • 100 г овсених пахуљица
  • 150 г фета сира
  • 4 јајета
  • 200 г свежег или 400 г смрзнутог спанаћа
  • 1/2 кашичице соли
  • бибер
  • уље

Ако користите суву киноу, ставите је у шерпу, прелијте водом, мало оперите прстима, па проспите воду. Учините то неколико пута да не би била горка. Потом је скувајте тако што ћете на количину киное додати три пута више воде, посолити и пустити да прокључа. Смањите температуру, поклопите и пустите да се крчка око 15 минута, док сва течност не испари. Оставите поклопљено још неколико минута, измешајте, преспите у одговарајућу посуду и пустите да се охлади, а затим поклопљено чувајте у фрижидеру до употребе (на овај начин је припремите сваки пут када се у рецептима помиње кувана киноа). Одстојалу киноу ставите у одговарајућу чинију, додајте овсене пахуљице, уситњен фета сир, па посолите и побиберите по укусу. Додајте јаја и спанаћ, добро опран, осушен и исецкан (смрзнути пре сецкања добро оцедите). Шпатулом или ручно добро сједините смесу, која треба да буде сува, али и даље мека. У случају да је превише ретка, додајте још овсених пахуљица. Оставите око пола сата да се смеса стегне, па кашиком узимајте помало смесе и влажним рукама обликујте бургере једнаке величине. Пржите их на загрејаном уљу, у тигању, на средње јакој ватри, водећи рачуна о томе да међу њима има довољно простора да бисте могли да их преврнете. Пржите их по 3-4 минута с обе стране (између сваке нове туре очистите тигањ папирним убрусом). Готове бургере стављајте на тањир обложен папирним убрусом. Можете да их служите одмах, али и након, рецимо, три дана, уколико их чувате у фрижидеру.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas