Za ovaj recept je potrebno samo 100 grama brašna i dva jajeta, a odlična su ideja za doručak.
Ovi krekeri mogu da se jedu odmah, ali i da ostanu za večeru ili se doručkuju narednog dana!
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Potrebno je:
- 100 g glatkog brašna
- sveži vlašac
- 10 g sušenog majorana
- 50 g omekšalog putera
- 2 žumanceta
- 2 kašičice narendanog parmezana
- 2 čena belog luka
Beli luk i vlašac sitno iseckajte. Pustite da puter omekša na sobnoj temperaturi, pa ga sjedinite sa vlašcem. U dubljoj posudi prosejte brašno, pa mu dodajte majoran, parmezan i puter sa vlašcem. Dobro gnječite rukama, sve dok ne dobijete zrnastu smesu, pa dodajte jedno žumance i toliko vode da možete da umesite glatko testo.
Kada ga oblikujete, zamotajte ga u plastičnu foliju i pustite da odstoji pola sata na hladnom mestu. Na pobrašnjavljenoj radnoj površini razvijte testo i pospite ga seckanim belim lukom, pa ga preklopite napola i ponovo razvijte i vadite (secite) oblike po želji.
Pročitajte još: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice! (RECEPT)
Tako izvađene keksiće stavljajte na nauljen pleh, pa svaki premažite preostalim, umućenim, žumancetom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 20 minuta, odnosno dok krekeri ne dobiju zlatnu boju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU