Не размишљате често о бакиној хости као најбољем месту за бербу ручка, али можда је време да отворите очи за све дивне јестиве биљке које вребају у вашем дворишту.
У просечном приградском дворишту вреба на десетине јестивих намирница. Неке од њих су дивље, попут маслачака, а друге су култивисане биљке које су укусне за јело.
Прочитајте још: КРАЉЕВСКА ПЉЕСКАВИЦА: Прави се од ДВА састојка која сви воле! (РЕЦЕПТ)
Хосте су случајно и једно и друго... оне су биљка која је некада била укусна шумска биљка, која је постала култивисана у нашим двориштима. Негде у процесу, јестиви део је изгубљен у преводу, али то не значи да још увек нису укусне!
Фото: Пиксабеј
Рецепт за гриловане хосте
Исеците делове хосте који су тек почели да расту из земље (личе на шпарглу) и уберите неколико листова.
На средње јакој ватри угрејте маслиново уље, на које ћете додади прво стабљике, а након 1-2 мин и лишће. Посолите и побиберите и оставите да се пржи неколико минута.
Када видите да је добило гараву боју на крајевима, а да су листови увенули, додајте путер и пржите на јакој ватри мање од минут уз мешање.
Хосте одлучно иду уз јела са сланином, пршутом, сиром, као и у сва јела где се шпаргла појављује у рецепту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ