Ne razmišljate često o bakinoj hosti kao najboljem mestu za berbu ručka, ali možda je vreme da otvorite oči za sve divne jestive biljke koje vrebaju u vašem dvorištu.
U prosečnom prigradskom dvorištu vreba na desetine jestivih namirnica. Neke od njih su divlje, poput maslačaka, a druge su kultivisane biljke koje su ukusne za jelo.
Pročitajte još: KRALJEVSKA PLJESKAVICA: Pravi se od DVA sastojka koja svi vole! (RECEPT)
Hoste su slučajno i jedno i drugo... one su biljka koja je nekada bila ukusna šumska biljka, koja je postala kultivisana u našim dvorištima. Negde u procesu, jestivi deo je izgubljen u prevodu, ali to ne znači da još uvek nisu ukusne!
Foto: Piksabej
Recept za grilovane hoste
Isecite delove hoste koji su tek počeli da rastu iz zemlje (liče na šparglu) i uberite nekoliko listova.
Na srednje jakoj vatri ugrejte maslinovo ulje, na koje ćete dodadi prvo stabljike, a nakon 1-2 min i lišće. Posolite i pobiberite i ostavite da se prži nekoliko minuta.
Kada vidite da je dobilo garavu boju na krajevima, a da su listovi uvenuli, dodajte puter i pržite na jakoj vatri manje od minut uz mešanje.
Hoste odlučno idu uz jela sa slaninom, pršutom, sirom, kao i u sva jela gde se špargla pojavljuje u receptu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU