Баклава се према овом рецепту спрема лако и једноставно.
![1622529817_20210531_121204.jpg](/cache/images/0/4/2/1/9/04219217be50ab5dcfbdbfe65285c00a2956a72b.jpg)
Потребно је:
- 200 гр млевеног кекса
- 100 гр мл. ораха
- 100 гр сувог грожђа
- 3 јаја
- 50 мл уља
- 3 кашике шећера
- танке коре, паковање
- 1 лимун
- мало уља за премазивање кора
Прочитајте још: РУСКЕ КАПЕ: Направите кремасти колач са кокосом на једноставан начин! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Фото: приватна архива
За прлив:
- 600 гр шећера
- 300 мл воде
- 2 ванолин шећера
Припрема:
Шећер ставити да се кува са кришкама лимуна и ванилин шећером и да се згусне па га прохладити. У чинију додати кекс и млевене орахе, Јаја умутити са шећером додати кекс, орахе уље и мл. орахе. Све изједначити.
Раширити кору (морају бити танке) мало је премазати уљем па је покрити друго и трећом кором које такође треба премазати мало уљем, У дну стављати фил кекса и ораха, па увити у ролницу.
Прочитајте још: Укусне ШУФНУДЛЕ од кромпир теста: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Фото: приватна архива
Исећи оштрим ножем на ролнице Пећи на 200 степени да лепо порумени. Прелити хладним сирупом онако врућу. Оставити да упије и охлади се.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ