Baklava se prema ovom receptu sprema lako i jednostavno.
Potrebno je:
- 200 gr mlevenog keksa
- 100 gr ml. oraha
- 100 gr suvog grožđa
- 3 jaja
- 50 ml ulja
- 3 kašike šećera
- tanke kore, pakovanje
- 1 limun
- malo ulja za premazivanje kora
Pročitajte još: RUSKE KAPE: Napravite kremasti kolač sa kokosom na jednostavan način! (RECEPT/VIDEO)
Foto: privatna arhiva
Za prliv:
- 600 gr šećera
- 300 ml vode
- 2 vanolin šećera
Priprema:
Šećer staviti da se kuva sa kriškama limuna i vanilin šećerom i da se zgusne pa ga prohladiti. U činiju dodati keks i mlevene orahe, Jaja umutiti sa šećerom dodati keks, orahe ulje i ml. orahe. Sve izjednačiti.
Raširiti koru (moraju biti tanke) malo je premazati uljem pa je pokriti drugo i trećom korom koje takođe treba premazati malo uljem, U dnu stavljati fil keksa i oraha, pa uviti u rolnicu.
Pročitajte još: Ukusne ŠUFNUDLE od krompir testa: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)
Foto: privatna arhiva
Iseći oštrim nožem na rolnice Peći na 200 stepeni da lepo porumeni. Preliti hladnim sirupom onako vruću. Ostaviti da upije i ohladi se.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU