Када неко зна да направи добар пасуљ, нема слађег ручка
Бака Јела из Бакине кухиње открила је тајну како спрема пасуљ пребранац. Спрема се лако, а укус је одличан.
Потребно је:
- 500 гр пасуља тетовца
- 3 веће главице црног лука
- 2 главице белог лука
- ловоров лист
- бибер у зрну
- млевени бибер
- со, бибер
Припрема :
Пасуљ опрати добро, и скувати у првој води и просути па налити другу додати воду, сипати 2 кашике маслиновог уља, ловоров лист бибер у зрну па ставити да се пасуљ кува.
Прочитајте још: ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ У ТИГАЊУ: Лагана посластица око које нема много посла (РЕЦЕПТ)
Оставити мало воде.
У тигањ сипати 50 мл уља и на ребарца исећи црни лук да се издинста додати сецкан бели лук додати млевену црвену паприку со мл. бибер и све измешати.
У ђувеч сипати мало пасуља па додати лук, пасзљ, лук пасуљ. Одозго сипати мало уља и паприке и прелити. Ставити у рерну на 220 степени Ц да се пасуљ запече око 30 минута.