Kada neko zna da napravi dobar pasulj, nema slađeg ručka
Baka Jela iz Bakine kuhinje otkrila je tajnu kako sprema pasulj prebranac. Sprema se lako, a ukus je odličan.
Potrebno je:
- 500 gr pasulja tetovca
- 3 veće glavice crnog luka
- 2 glavice belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- mleveni biber
- so, biber
Priprema :
Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu dodati vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja, lovorov list biber u zrnu pa staviti da se pasulj kuva.
Pročitajte još: ČOKOLADNI KOLAČ U TIGANJU: Lagana poslastica oko koje nema mnogo posla (RECEPT)
Ostaviti malo vode.
U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta dodati seckan beli luk dodati mlevenu crvenu papriku so ml. biber i sve izmešati.
U đuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, paszlj, luk pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike i preliti. Staviti u rernu na 220 stepeni C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.