Тофу је сир од соје богат протеинима
Неутрални укус тофу сира вам омогућава да импровизујете у кувању, користећи тофу у главним јелима и десертима. Такође је одлична замена за месо, што је посебно драгоцено за оне који се придржавају веганства и посте.
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Торта од тофуа сира
Састојци:
- 200 фрама тофу сира
- 1,5 кашика шећера
- 2 прстохвата ванилин шећера
- 3 кашике брашна
- 1 кашика биљног уља
Припрема:
У посуду блендера ставите тофу, шећер и ванилију и пажљиво самељите док се не формира једна маса.
Додајте просејано брашно и биљно уље. Поново добро самлети. Од добијене масе формирамо будуће колаче од сира и уваљамо их са свих страна у брашно.
Прочитајте још: Зашто дете не треба да носи јакну када је у АУТО-СЕДИШТУ? Многи греше, а може да буде опасно
Пржите у загрејаном тигању са обе стране док не порумени.
Топла тофу салата
Састојци:
- 400 грама тофу сира
- 150 грама спанаћа
- 3 пера зеленог лука
- 100 грама чери парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашичице лимуновог сока
- зачини по укусу
Припрема:
Тофу исеците на мале коцкице дебљине не више од 1 центиметар. Додајте сецкани тофу у чинију и добро помешајте са сољу и зачинима по укусу.
Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)
У тигањ загрејан и подмазан маслиновим уљем ставите бело корење зеленог лука и пржите око минут. Додајте тофу и пржите још око 5 минута. Додајте спанаћ и попрскајте лимуновим соком. Кувајте док спанаћ не омекша. Затим додајте чери парадајз исечен на пола и ситно сецкани зелени лук. Пржимо још минут.
Ставите на тањир и додајте још соли и бибера по укусу.
Тестенина са тофуом и поврћем
Састојци:
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
- 400 грама шпагета
- 250 грама тофу сира
- 1 комад паприке бабуре
- 1/2 црног лука
- 2 кашике биљног уља
- 100 милилитара соја соса
- 3 чена белог лука
- зачинипо укусу
Припрема:
Очистимо лук и бели лук. Лук исечемо на пола прстена, изгњечимо лук кроз бели лук (ако није, можете фино исецкати). Уклоните језгро од паприке и исеците на траке. Тофу исеците на коцкице дебљине око 2 цм. Ситно исецкајте зелени лук.
Ставите тофу у чинију и прелијте соја сосом. Додајте зачине по укусу (савршено, на пример, биље Провансе). Маринирајте око 2-3 сата.
Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела
Скувајте шпагете према упутству на паковању. Када сте спремни, оцедите воду. Ставите мешавину лука и бибера на загрејан и подмазан биљним уљем тигањ. Пирјајте око 2 минута, а затим додајте со, бибер и тофу. Пржите док тофу не добије црвенкасту боју.
Добијену смесу помешамо са готовим шпагетима.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ