· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Ослабите у 5 ЕТАПА контролисаним гладовањем, а најважнија је друга етапа која је УПРАВО САДА

Руски народни лекар Генадиј Петрович Млахов сматра да сваки човек, чак и ако је млад и здрав, пет пута годишње мора да се побрине за своје здравље.

Depositphotos_180849692_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

У пет годишњих етапа би требало јести умерено и постити, што ће помоћи у борби са многим болестима. Генадиј Малахов верује у лечење контролисаним гладовањем.

Прочтиајте још: "Чини да леукемија буде блажа од обичног грипа": Чему све прибегавају пацијенти оболели од рака

- Многи од нас слушали су приче о томе да се неки људи лече гладовањем и да чак постоје специјалне клинике у којима лекари гладовањем лече болеснике - каже Малахов.

Мед и млеко се пију у јуну Фото: Депозитфото
Гладовање омогућава да се контролишу осећања и пориви, а први дан је најтежи.

Има још много непознаница у тој краткој речи глад која нас истовремено и плаши и привлачи. Малахов је почео да гладује и временом је схватио шта је у организму против глади, а шта је прижељкује.

Гладовање нам омогућава да контролишемо своја осећања и ум, поготову ако су се она "разрасла" и "укоренила" у нашој свести, па им је потребно одређено задовољење. Човек се у суштини само тиме бави, удовољава својим прохтевима - има апетит, ужива у мирису јела, комфору и сексу.
Малахов верује да када почне добровољно да гладује човек се не бори с болешћу, већ са осећањима и спретношћу ума, који их је створио. Првог дана гладовања назадовољена осећања протествују.

Воће се увек једе Фото: Депозитфото
Организму треба помоћи уношењем витамина.

Прва етапа

Први и најважнији такав период је прошла - крајем фебруара или прва недеља марта. То је период када свака промена код човека црпи пуно снаге из организма. У овом време енергија је у опадању и прети појава тешких обољења која прелазе у хронична. У овом прелазном периоду могућ је неприметан почетак онколошких обољења. Зато треба појачати снагу организма употребом витамина. У овом периоду неопходно је поправити зубе, очистити јетру и жуч. Треба смањити физичке активности, више спавати и одмарати. Треба јести: млади лук, целер, мирођију, лимун, зелене јабуке, црни и бели лук, мекиње и мед. Постити једном недељно.

Друга етапа

Друго важно збрињавање организма је у последњој недељи априла или првој недељи маја. Овај период је други по важности и зато тражи пажњу и испуњење истих препорука које су дате за први период. Једном недељно се пости.

На одмор треба отићи крајем јуна или почетком јула, а јести воће и поврће, мед и млеко.

Трећа етапа

Трећи период наступа последње недеље јуна и прве недеље јула. Треба јести више поврћа и воћа, млеко и мед. Ово је најбоље време за одлазак на одмор. Пости се једном недељно.

Четврта етапа
Четврти период је последње недеље августа и прве недеље септембра. У овом периоду не треба планирати никакве велике менталне и физичке активности. Једноставно, уживајте смирени. Не заборавите пост једном недељно.

Прочтиаје још: Како да изгубите чак 20 килограма за само 90 дана

Пета етапа
Пети период је последње недеље октобра или прве недеље новембра. И у овом периоду се не треба излагати великим менталним и физичким напорима. Треба се одмарати и постити.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.