Знамо да велике количине шећера могу да изазову мнгое здравствене тегобе.
Истраживања су показала да доприноси гојазности, болести срца, дијабетес типа 2 и пропадање зуба. Иако се природни шећери налазе у воћу и поврћу, они се сматрају здравим јер садрже мноштво витамина, минерала и других хранљивих састојака, што значи да мање утичу на шећер у крви. Прави проблем су додани шећери, попут оних који се налазе у високо прерађеној храни попут белог шећера и кукурузног сирупа, пише ббц.
Начини за смањење шећера:
Смањите шећер који додајете топлим напицима
Учините то постепено како бисте својим укусима дали времена да се прилагоде. Покушајте да додате капљице цимета капућину или врућој чоколади. Цимет ће додати укус, а уједно је и здрав.
Прочитајте још: КОЈА АНТИТЕЛА СУ БОЉА, из вакцине или после прележаног вируса? Одговара вирусолог
Будите опрезни са храном без шећера
Често садрже вештачке заслађиваче попут сукралозе, сахарина и аспартама.
Уравнотежите унос угљених хидрата са немасним протеинима
Укључите храну као што су риба, пилетина, ћуретина у своју исхрану. Протеини успоравају пражњење желуца, што помаже у управљању жеље за слаткишима.
Брашно
Замените бели хлеб, пиринач и тестенине интегралним верзијама попут овса, житарица и интегралног хлеба, смеђег пиринча и тестенина.
Прочитајте још: МАЈЧИНА ДУШИЦА вековима је део традицоналне медицине: Решава проблем кашља и поспешује добро расположење
Смањите течни шећер
Држите се једне чаше воћног сока дневно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ