Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДРЖАВАЊЕ

Ако се не одржава правилно може изазвати здравствене проблеме: Када је право време да се клима у ауту сервисира?

Свака промена сезоне грејање/хлађење изискује и одржавање ових уређаја у колима

klima.jpg
Oglas

Клима уређаји у аутомобилима, бар за сада не штите од корона вируса, али то не значи да их не треба, баш због очувања здравља редовно чистити.

- Нажалост још нису смислили филтер за корона вирус као што су измислили филтер за полен - кроз осмех каже Драгослав Симић власник ауто - сервиса специјализованог за одржавање клима уређаја у возилима.

Прочитајте још: Пумпање гума азотом прави "бум": Јефтина услуга, а корист вишеструка

Он каже да је свака промена сезоне лето - зима, када са грејања прелазимо на хлађењење аутомобила или обрнуто, право време да се клима сервисира.

- Климу треба чистити и када се на пример крећете кроз неку средину у којој су повећани нивои прашине или неких других честица, загађења. Правилним одржавањем, чишћењем спречава се развој бактерија, гљивица које могу да изазову озбиљне здравствене проблеме код људи - објашњава наш саговорник.

Уколико се покаже да клима на пример слабије хлади (ради) због недостатка гаса у систему за хлађење, неопходно је цео систем преконтролисати да би се уочила евентуална оштећења и након поправке систем је неопходно допунити.

Прочитајте још: Чувени сајам аутомобила се сели у Минхен!

Чишћење климе кошта од 1.500 динара па навише, у зависноси од врсте возила, климе и потребних радова.

У специјализованим радњама, али и на Интернету могу се наћи разноразни спрејови који служе за чишћење клима уређаја у колима и који су знатно јефтинији.

- Увек бих препоручио одлазак у неки од специјализованих сервиса али и коришћење тих еспрејова је боље него уопште не одржавати климу - каже мајстор Симић.

Прочитајте још: Све више возача купује камере, а можете је набавити за 1.500 динара

Не треба чекати само промену годишњег доба већ увек када приметите или мосетите да их отвора у аутомобилу долази неки непријатан мирис посетите мајстора.

За оне који пате од полена је препорука да се уочи сваке сезоне када алерген на кога су осетљиви појави у ваздуху ( на пример амброзија) обавезно замене стари филтер новим.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas