· · Коментари: 0
ЕПИДЕМИЈА

"Једном заражен, не живи више од двадесет четири сата": Корона вирус предвиђен пре 30 година, а шта је ПРАВА ИСТИНА

Писац Дин Кунц је поменуо вирус „ВУХАН 400“, али тек у реиздању из 1989, а видовњакиња Сара Браун стекла је светску популарност пошто је коначно „убола“ једну иоле тачну прогнозу после 40 написаних књига

Depositphotos_335459312_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Информације (и дезинформације) не можете да не сазнате, чак и ако не гледате телевизију, не читате новине и немате интернет. Не знамо како је у мањим срединама, али у Београду је довољно да уђете у градски превоз да чујете неки разговор у којем се или прича о мерама предострожности, или се збијају шале. Како год било – звезда је рођена.

Пророчка књига Фото: Youtube/ screenshot CBS News

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Објављена је вест да је у књизи „Очи таме“, из 1981, писац Дин Кунц предвидео да ће 2020. избити епидемија смртоносног вируса „ВУХАН 400“. Осим фотографије странице са енглеским текстом где је поменут вирус, приложена је још једна страница, где пише да је у питању 2020. година. На првој страници пише: „Ову ствар називају Вухан-400, јер је развијена у њиховим лабораторијама РДНА поред града Вухан, и био је то четиристоти одрживи сој микроорганизама које су створили људи у том истраживачком центру“.

Једино што је на неки начин повезано са тренутним вирусом јесте Вухан – град где је настао. Али, у свему другом прича се разликује. Вирус из романа има период инкубације од само четири сата. Кунцов вирус изазива болест са стопостотном смртношћу: „Једном заражен, нико не живи више од двадесет четири сата. Већина их умре за дванаест“.

Прво је био вирус "горки"!?!
Занимљиво је да у првом издању књиге „Очи таме“, измишљени вирус добио име по руском граду, па се „звао“ Горски 400, и радило се о новом совјетском оружју, а не о кинеском. Како наводи „Јужнокинески јутарњи пост“ ,име вируса је промењено приликом реиздања 1989. године, пред крај хладног рата.
Кунц је само погодио име вируса и то је све.

Видовњакиња позната по промашајима

Неки од постова на друштвеним мрежама такође деле слику неке друге странице – претпостављајући да се и ту ради о Кунцовој књизи. Ту пише „Око 2020. године тешка болест налик пнеумонији шириће се широм света, нападајући плућа и бронхије и одупирући се свим познатим третманима“. Међутим, ова страница не припада „Очима таме“, већ је из књиге „Судњи дан: предвиђања и пророчанства о крају света“ (2008) Силвије Броун, Американке која тврди да је видовита, како извештава „Дејли мејл“. Одломак је међу првима поделила ријалити звезда Ким Кардашијан, нагласивши да га је добила од своје сестре Кортни.

Дин Кунц Фото: Youtube / CBS News
Силвија Браун, до сада, ништа није погодила.

Можда би предвиђање појаве нове болести и могло да делује импозантно, да свет већ није имао искуство са САРС-ом, који такође напада плућа, па је ауторка могла одатле црпети инспирацију. Иначе, Браунова је написала више од 40 књига, и била чест гост емисија у којима је „гледала“ гостима или онима који зову телефоном.

А 2004. године Браунова је рекла мајци Аманде Бери да је њена отета кћерка - мртва, чак је навела да јој је тело бачено у воду и да се на њеној јакни налазе трагови ДНК убице. Амандина мајка је умрла две године касније, а Аманда је пронађена са још две отете жене. Браунова је грешила и у предвиђању резултата утакмица и тако даље.

Симпсонови су "заказали"
 Не чуди што су опет прозвани „Симпсонови“, који су се заиста показали као добри визионари, али – не и овог пута. Сличице из епизоде емитоване 1993 („Мјау апокалипса“), где се у позадини види плакат на којем пише „Цорона вирус“, и у којој су становници Спрингфилда избезумљени због епидемије, заправо је неко домишљат дотерао сличице и уместо осака грипа („Осака флу“) - убацио актуалну заразу.
Сестре Кардашијан прилично верују Силвији Браун.

Кокаин лечи од короне?

Да лудостима нема краја говори и то што су (неки) грађани Француске поверовали у „сигурну“ информацију да се против вируса може борити – конзумирањем кокаина, захваљујући нечијој објави на „Твитеру“. Ово је ишло дотле да је француско Министарство здравља на крају било приморано да објави  (такође на „Твитеру“) да ове тврдње нису само погрешне, већ и опасне.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Јуан је опао у односу на друге валуте, као и аустралијски и новозеландски долар, јер им је Кина највећи трговински партнер. Цена злата и даље је висока, а потражња за нафтом је смањена (све се мање путује). Почиње и кампања укидања „правог“ новца, који може пренети вирус. Што би рекли Тарабићи - „Биће тумбање“.