Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ретроградни ПЛУТОН се завршава 11. октобра: Крај етапе која је трајала више од 15 година - на прагу смо великих промена

Ера Плутона у Јарцу доживљава своје последње дане, а крај ретроградног Плутона 2024. означава његов коначни силазак кроз овај знак, табајући пут свежој енергији Плутона у Водолији да поприми облик.

1728027753_shutterstock_496557337.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Меркур нас штеди било какве ретроградне драме у надолазећем месецу, али зато има других извора ретроградне енергије у октобру. Наиме, ретроградни Јупитер започиње деветог октобра, а затим два дана касније завршава ретроградни Плутон.

Ретроградни Плутон траје сваке године око пет и по месеци, а 11. октобра завршиће свој последњи ретроградни ход и поново ће почети да се креће напред. Ипак, оно што је другачије него иначе, ове године крај ретроградног Плутона има пуно више значаја него иначе јер све увлачи у последњу фазу ере која је трајала више од 15 година.

Иако је Плутон најудаљенија планета од Сунца, управља неким тешким темама које су нам битне. У астрологији је познат као планета трансформације, борбе за моћ и екстрема, стога делује на 'подземном' нивоу како би обликовао крајолик вашег живота и друштво у целини. Плутон је све оно што је подземно - било да се ради о тектонским плочама испод земљине површине или о ружној истини скривеној иза невине фасаде.

Будући да је Плутон један од удаљених спољашњих планета, његови учинци на људе могу бити донекле суптилни, али то га не чини мање моћним. Уосталом, Плутон је добио име по римском богу подземља. Исто се може рећи и о његовим годишњим ретроградним раздобљима - можда нећете да осетите њихов утицај на начин на који бисте осетили Меркуров, али његова спора и дубоко укорењена енергија свеједно ствара преломне таласе у вашем животу.

Током протеклих годину и по, Плутон је лебдио изнад врхова Јарца и Водолије, померајући се напред-назад преко границе ова два хороскопска знака неколико пута због своје изузетно споре орбите и релативно дугих годишњих ретроградних раздобља. Али када се ретроградни Плутон 2024. заврши, његов боравак у Јарцу ће коначно завршити, довршавајући велику трансформацију у животу сваког хороскопског знака.

Плутон ће почети да се креће директно у Јарцу - а то је крај једне ере.

Дакле, 11. октобра престаје да се креће у овом хороскопском знаку кретати уназад и креће унапред. Будући да се пробија кроз задње ступњеве Јарца, поново ће прећи у знак Водолије релативно брзо 19. новембра. Али, за разлику од последња два пута када је Плутон напустио Јарца у протеклих годину и по, ово ће бити последњи пут у животу било које живе особе да ће то учинити - што значи крај врло значајног раздобља које се догађа једном у животу.

Плутон је у Јарцу од 2008. године, а његова енергија транформације у овом прагматичном и структурално оријентисаном земљаном знаку променила је начин на који се људи односе према вођству, ауторитету и правилима која управљају друштвом. Али једном када Плутон напусти Јарца 19. новембра то ће бити заувек - барем следећих 230 година. То значи да када Плутон ретроградно заврши 11. октобра, његова енергија ће бити моћна. На личном нивоу, ова директна станица покренуће последњу фазу кристализације за неке помаке испод површине који су преобликовали терен вашег живота у протеклој деценији и по.

Плутон улази у Водолију на дуге стазе

Плутонов 15-годишњи боравак у Јарцу званично се завршава 19. новембра када ће ући у футуристички и иновативни знак Водолије и остати ту 20 година. Можда ћете приметити да су вам неке од плутонских тема у животу сада познате, а то је зато што ово није Плутонов први улазак у Водолију у последње време. Плутон је 23. марта 2023. првобитно заронио прсте у Водолију, први пут од 18. века. Када је ова мала, али моћна планета стационирана ретроградно 2023. и 2024., накратко се вратила у знак Јарца током сваког повратног окрета - али овај пут се неће вратити.

Ера Плутона у Јарцу доживљава своје последње дане, а крај ретроградног Плутона 2024. означава његов коначни силазак кроз овај знак, табајући пут свежој енергији Плутона у Водолији да поприми облик. Ако желите да кришом завирите којег дела вашег живота ће се дотаћи Плутонова алкемија следеће две деценије, погледајте кућу којом влада Водолија у вашој карти рођења, пише Сторyбоок.хр.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas