Тучени пасуљ има текстуру као пире.
За припрему овог јела неће вам требати пуно састојака, а укус ће бити изванредан.
Састојци:
500 грама пасуља
2 веће главице црног лука
8-10 чена белог лука (или 1 главица)
2 шаргарепе
1 млади црни лук или празилук за декорацију
зачини: со, бибер, вегета, туцана паприка
уље
Прочитајте још: Направите ПАСУЉ ПРЕБРАНАЦ: Корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Напомена: пре припреме овог јела, саветује се да пасуљ остане претходне ноћи потопљен, како би се избегли гасови и надутост у стомаку.
Пасуљ добро опрати и ставити у лонац да се кува. Када је пасуљ напола куван, додати му претходно издинстан црни и бели лук, и шаргарепу, па кувати док пасуљ не буде куван.
Када је пасуљ куван, оцедити воду из шерпе, па додати зачине по жељи, и све промешати како би се зачини равномерно растворили.
фото: Пиксабеј
Потом све заједно испасирати, па тако испасирано ставити да се мало пропржи на уљу, неколико минута.
Уз тучени пасуљ савршено иде похована риба, или пак пикантне кобасице, и сезонска салата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ